Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Calea cea Noua

ianuarie 1, 2018 @ 10:00 am - februarie 28, 2018 @ 12:00 pm

O CALE NOUĂ ȘI VIE

“Noul Testament începe cu Evangheliile sinoptice (evangheliile care sunt similare sunt numite de teologi sinoptice). Primele trei evanghelii (Matei, Marcu și Luca) prezintă perioada a doua a lucrării Domnului Isus, nu și începutul ei.

Evanghelia după Ioan prezintă lucrarea Domnului Isus de la început, chiar din primele zile – transformarea apei în vin la nunta din Cana. Dar ce credeți că a făcut Domnul Isus înainte de a începe lucrarea? Ne este prezentat în Evanghelii. A fost dus de Duhul Sfânt în pustie – și Biblia spune că acolo a postit. Era în fața Lui cea mai mare lucrare pentru care a venit, pentru care S-a născut. Însuși Mântuitorul spune: „Eu pentru aceasta M-am născut și am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr“ (Ioan 18:37).

Adevărul trebuia impregnat în inimile oamenilor – nu doar în ale acelora din vremurile de atunci, ci în ale tuturor celor ce se vor naște din femeie, până la venirea Sa. Era o lucrare deosebit de mare, de o amploare deosebită. Nu s-a putut să fie făcută fără o pregătire prealabilă; iar pregătirea a fost ca în Vechiul Testament, când Moise a primit de la Dumnezeu cele zece porunci – a fost prin post. De asemenea, m-a impresionat foarte mult că Duhul Sfânt a instrumentat lucrul acesta. Îmi place să le spun ascultătorilor mei: cel ce te îndeamnă să postești nu este duhul de egoism, duhul de robie, duhul de patimă, duhul de nemulțumire, de nesupunere.

Cel ce te îndeamnă să postești este Duhul lui Dumnezeu. Daca Duhul lui Dumnezeu L-a pus pe Dumnezeu Însuși să postească, tu cine ești, de spui că postul nu e pentru tine? În Noul Testament, postul este remarcat prin Domnul Isus, apoi prin ucenicii lui Ioan, apoi prin ucenicii Domnului Isus.

Postul este menționat mereu în Noul Testament. Apoi, chiar după înălţarea Domnului Isus, găsim că Biserica primară a ținut zile de post. Aveau nevoie de direcție, aveau nevoie de discernământ, aveau nevoie să înlocuiască oameni în lucrare și să așeze oameni în lucrare. Toate acestea se făceau cu post și rugăciune. De ce? Pentru că postul îi pregătea pentru a auzi vocea lui Dumnezeu, iar rugăciunea în zilele de post este mult mai puternică decât în zilele în care nu postești.

Ne uităm pe parcursul Bibliei și toți marii oameni ai lui Dumnezeu au postit. Toate marile victorii au avut la bază postul.”
Fii dăruit și vei fi învingător!

Detalii

Începere:
ianuarie 1, 2018 @ 10:00 am
Se termină:
februarie 28, 2018 @ 12:00 pm
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

BIserica Limanuri Bune
Calea Națională 127bis
Botosani, România
+ Harta Google